Diensten

  1. 31-05 10:00 WaZ Slechts kerkradio
  2. 07-06 10:00 VK max 30 personen
  3. 14-06 10:00 MK max 30 personen
  4. 21-06 10:00 WaZ pastor L. H. Stuifbergen
  5. 21-06 10:00 VK max 30 personen

Lees meer

Kerkradio

Om een kerkdienst te beluisteren klikt u op de volgende link:
directe uitzending vanuit  Wijk aan Zee
Kerkradio

U bent hier: www.pknbeverwijk.nl - Nieuws

Nacht van je leven

Pasen beleven en met elkaar vieren, dat was de bedoeling van de Nacht van je leven. En dat is gebeurd. Wat een prachtige nacht hebben we met elkaar beleefd.

Met een groep enthousiaste tieners uit Beverwijk en Heemskerk, verzamelden we in de Vredevorstkerk rond de Paaswake daar. Na de Paaswake kregen we soep en soepstengels waardoor onze nacht goed en lekker van start kon gaan. De eerste stop was in de Apostelkerk. Pater Roland Putman ontving ons. Hij liet ons een filmpje Nick Vujicic zien, een man zonder armen en benen die vertelde wat de mening van anderen voor hem betekent en hoe hij daarmee om heeft leren gaan. Een mooie start rond de ik-parel, wat betekent de mening van anderen voor ons?

Daar kregen we ook allemaal de parels die we nodig hadden voor onze levensparels-armband. Een kralen-armband met verschillende kleuren kralen/ parels die je kunt gebruiken bij een bezinningsmoment of gebed.

De reis ging verder naar de dorpskerk, waar we een prachtige Taizé-viering rond de stilte-parel hadden. Nadat we daar koffie en chocolademelk kregen (om 2 uur ’s morgens) gingen we zwijgend verder wandelen tot we in Uitgeest waren. Voor sommigen is dit heerlijk, voor anderen echt een moeilijke opdracht! Kletsend kwamen we in Uitgeest waar we weer hartelijk werden ontvangen door gemeenteleden die daar al sinds de Paaswake wakker gebleven waren om ons op te vangen. Dit is toch wel bijzonder hoor. Een mooie activiteit rond de liefdesparels hadden we daar. Wat is makkelijker, liefde krijgen of liefde geven? En waarom? Een mooie vraag om verder over te praten richting Akersloot. We liepen grotendeels langs het Alkmaardermeer. Ook hier waren de meningen verdeeld: “Wat een mooie route” of “sorry hoor, maar dit is echt te ver!!!” Niemand draagt mij!” We kwamen er toch maar mooi allemaal. De volgende stop was in de PKN kerk Akersloot waar we bijeenkwamen rond de woestijnparel. Hoe toepasselijk. We hadden vooral SLAAP, zin om even te niksen en dus was de verleiding groot om af te haken. Dat was meteen het onderwerp. Wat verleidt jou? Wat brengt jou van je goede voornemens af. We deelden met elkaar en ervoeren dat we dit ook bij God mogen brengen.

Daarna verder naar het Akersloter meer. Het werd al lichter. We bogen ons over het verhaal van de Ethiopiër die zich liet dopen door Filipus. De doopparel kwam op die manier langs. De doop mag altijd een nieuwe start betekenen. We schreven onze zorgen en lasten op en lieten dat wegwassen door het water.

En toen het moment waar we naartoe hadden geleefd. De opstandingsparel. Het was half 7 en na een vrij bewolkte nacht, trok het open. “Daar is ie!” De zon! Als een prachtige vuurbal verscheen hij aan de horizon. Indrukwekkend. Met elkaar zongen we “Surrexit Domine Vere! Halleluja, halleluja! Sorrexit Christe Hodie, Halleluja, Halleluja!” De opstanding. Pasen. Prachtig.

Een ontbijt in de Katholieke kerk in Akersloot maakte het begin van de dag helemaal compleet. Het was gezellig, goed en mooi geweest. Dank aan iedereen die hielp organiseren, ontvangen, meehelpen maar ook aan onze jongeren die de nacht echt waardevol maakten met elkaar!

Mieke, Rommie, Danny en Jakob

PKN Nederland