Kerkradio

Of download app kerkdienst gemist voor tablet

Diensten

  1. 09-08 10:00 VK Ds. M. Myburgh, Wijk aan Zee
  2. 16-08 10:00 VK ds. J. van Doorn
  3. 16-08 10:00 WaZ ds. J.M.F. Bellwinkel (Leiden)
  4. 23-08 10:00 st. odulphuskerk drs.J de Wildt en drs.M. Lindeman
  5. 23-08 10:00 VK Pastor F. v.d. Louw, Heemskerk

Lees meer

U bent hier: www.pknbeverwijk.nl - Nieuws

Aankondiging orgelconcerten in Beverwijk en Wijk aan Zee

Op 10 juli 2015 zal de organist Piet Hulsbos samen met de barok-hoboïste Machteld van Duyn een orgel-plus-concert geven. Het programma bestaat uit werken van J. Pachelbel, Joh B Bach (Ciaconna in Bes), een thema met 20 variaties. Verder J. Rheinberger en F. Couperin werken voor orgel. Gezamenlijk zullen ze werken van G. Ph Telemann en J.W. Hertel spelen. Een fantastisch programma om mee te beginnen.

Tjeerd van der Ploeg speelt op 24 juli 2015, hij heeft vooral barok componisten gekozen, hij zal werken spelen van D. Buxtehude, J.S. Bach, J.G. Walther ( Concert del sign Meck) Joh P. Kellner (Praeludium en Fuga in d) een prachtig werk die voor het eerst gespeeld wordt tijdens de concertserie. Hij zal zijn concert afsluiten met een improvisatie op een bekende melodie.

Op 7 augustus 2015 komt de vaste organist van de Grote of St Laurenskerk in Rotterdam Hayo Boerema een concert verzorgen. Hayo heeft gekozen voor orgelwerken van N. Bruhns (Praeludium in G) F Couperin (Uit 'Messe pour les paroisses' - Offertoire sur les Grands Jeux) van J.S. Bach de bekende Passacaglia in c. Hayo Boerema zal het programma afsluiten met een improvisatie

Op vrijdag 21 augustus 2015 zal Henk Verhoef uit Amsterdam de zomeravond serie afsluiten. Zijn programma bestaat uit werken van D. Buxtehude ( Praeludium in d) J.S. Bach, F. Tunder en Joh G Walther. Daarnaast zal hij een geïmproviseerde suite spelen die hij bewerkt heeft voor orgel van de componist Heinrich I.F. von Biber.

Naast deze serie zullen er orgelconcerten plaats vinden op het Maarschalkerweerd-orgel in de Dorpskerk van Wijk aan Zee, in het kader van het “Maarschalkerweerd jaar”.

18 juli Hugo van der Meij

14 augustus Sebastiaan Schippers

04 september Hans Kelder.

Alle concerten beginnen om 20.00 uur. Toegangsprijs € 10,00, kinderen € 5,00

Klik daarvoor op: https://www.pknbeverwijk.nl/orgelconcerten

PKN Nederland