top of page

di 05 sep

|

Wijk aan Zee

Oecumenische Bijbelkring Wijk aan Zee

Het blijft wonderlijk: de Bijbel – geschrift van duizenden jaren oud Wat is de zeggingskracht van de woorden en de betekenis voor de wereld van nu?

Oecumenische Bijbelkring Wijk aan Zee
Oecumenische Bijbelkring Wijk aan Zee

Tijd en locatie

05 sep 2023, 19:30 – 21:00

Wijk aan Zee, Voorstraat 1, 1949 BG Wijk aan Zee, Nederland

Over het evenement

Het blijft wonderlijk: de Bijbel – geschrift van duizenden jaren oud – wordt overal ter wereld intens gelezen en bediscussieerd. Hoe zijn de teksten ontstaan? Wat is de historische en culturele achtergrond? Wat is de zeggingskracht van de woorden en de betekenis voor de wereld van nu? Bezig zijn met die vragen is een geestverrijkende bezigheid. Het klinkt zwaarwichtig maar dat valt alles mee. Het is toch mooi als lezingen, die je met een zekere regelmaat in de kerk te horen krijgt, een echt levend woord voor je worden. Het is waardevol als door het lezen van de teksten een echt geloofsgesprek ontstaat.

Dat maken we mee in de oecumenische Bijbelkring in Wijk aan Zee. Een gesprekstafel met een al redelijk lange geschiedenis: ontstaan in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Een groep waarin christenen van verschillende denominaties uit deze regio elkaar treffen en met elkaar de overeenkomsten en verschillen ontdekken in de beleving van Bijbelteksten.

De kring komt bij elkaar op de eerste dinsdag van de maand in de Consistorie van de Dorpskerk Wijk aan Zee. In gezamenlijk over overleg wordt per keer een keuze gemaakt uit de rijke hoeveelheid teksten, die de Bijbel omvat. De gesprekken worden op de inspirerende wijze ingeleid door pastor Nico Smit.

Deze eerste bijeenkomst – staat in het teken van de Psalmen, met name de nummers 1 en 121. Verschillende berijmingen worden met elkaar vergeleken. De oude traditionele teksten maar ook de nieuwe Bijbelvertalingen en de hertalingen van Huub Oosterhuis.

Deel dit evenement

bottom of page