Diensten

  1. 22-07 09:30 VK Ds. J. Bellwinkel, Leiden
  2. 22-07 09:30 WaZ drs. J. de Wildt en drs. M. Lindeman
  3. 29-07 09:30 VK Ds. A. van Nierop
  4. 29-07 10:00 WaZ Pastor L.H. Stuifbergen
  5. 05-08 09:30 VK pastor Trudy Joosse-Ridder

Lees meer

U bent hier: www.pknbeverwijk.nl - Nieuws

Bij de diensten in de Stille Week

Het begint eigenlijk al op de palmzondag, 9 april, om drie uur. Dan is er een aangepaste gezinsdienst rondom de tafel. We vieren het Avondmaal en kijken alvast vooruit naar het Paasfeest. Dit is bijvoorbeeld te zien in het doven van de oude en het binnendragen van de nieuwe Paaskaars. Het belooft een mooie dienst te worden. U bent er allemaal van harte voor uitgenodigd.

Ook dit jaar zullen wij op de middag van de Witte Donderdag een extra Avondmaalsviering hebben in de Vredevorstkerk, zodat iedereen de gelegenheid heeft om het mee te maken. De dienst begint om half drie, vanaf twee uur bent u welkom. De tafel zal gedekt zijn, passend bij de inhoud van de dag en van de dienst. Ook de broodschikking zal weer betekenisvol zijn. En natuurlijk is er na de dienst gelegenheid tot ontmoeting.

In de avonddienst, die om half acht begint, zal dominee Schakel uit Amsterdam voorgaan. Ook die dienst wordt zittend aan de tafel gevierd. Goede Vrijdag is er een dienst om half acht. Die zal voornamelijk bestaan uit lezingen en liederen, passend op die dag. In een ingetogen sfeer. Zo zullen wij de kerkzaal na afloop in stilte verlaten. En in het bijna donker, de Paaskaars is dan immers uit. Het licht is gedoofd. Maar het is het laatste niet.

Op de Stille Zaterdag komen wij opnieuw in de kerk samen, dan om half tien ’s avonds. De Paaswake is ook ingetogen, maar wel verwachtingsvol blij. Ook dan zijn er voornamelijk lezingen en liederen, maar er is ook de doopgedachtenis. Het was vroeger gebruikelijk, dat in de Paasnacht de zogeheten catechumenen gedoopt werden. Hoe dat allemaal vorm krijgt, dat komt nog. Maar een mooie dienst zal het wel worden. Al was het maar, omdat het licht van Pasen over ons leven schijnt, altijd. Want: hetzij wij leven, hetzij wij sterven, wij zijn van de Heer. Die leeft! Veel diensten in die week. Veel mogelijkheden om je geloof woorden en muziek te geven. Om het te ervaren, dat je er niet alleen voor staat in het leven. Laten we dit geloof samen beleven. Hartelijk welkom allemaal.

Een zusterlijke groet; Greet Bijl.

PKN Nederland