Tienerdienst

U bent hier: Home - Tienerdienst - Stichting jarige Job

   Project 2010 

Afgelopen zondag (3 oktober) hebben de tieners een nieuw project uitgekozen. De tieners hadden de keuze uit twee projecten, maar hebben uiteindelijk gekozen voor…. Stichting Jarige Job.

 

Stichting Jarige Job is een stichting die het vieren van een verjaardag mogelijk maakt voor kinderen die hun verjaardag eigenlijk niet kunnen vieren, omdat daar geen geld voor is. Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat 61.000 kinderen in Nederland sociaal worden uitgesloten omdat ze opgroeien in armoede. Ze zitten niet op een sport, niet op muziekles, gaan niet mee met schooluitjes en vieren nooit hun verjaardag.  

 

 

In Rotterdam zijn er al bijna 10.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren.

Gezien dit grote aantal richt de stichting zich op de kinderen die naar de basisschool gaan. Stichting Jarige Job wil er zeker van zijn dat die ouders ondersteund worden die dat het meest nodig hebben en heeft daarom gekozen voor samenwerking met de Voedselbank. Van de gezinnen die daar geregistreerd staan is het duidelijk dat ze in financiële nood verkeren.

  

Stichting Jarige Job wil er een feestelijke dag van maken voor de kinderen. Een week voordat het kind jarig is kunnen de ouders een pakket komen halen met van alles erin. Geen geld, maar een cadeau, traktatie en versiering. Momenteel is het alleen nog rond Rotterdam, maar als het een succes is en ze meer geld hebben, kunnen ze dit ook landelijk gaan verspreiden.

 

Hier gaan de tieners aan werken, maar wilt u nu al helpen dan kunt u uw gift storten op rekeningnummer 4259583 t.n.v. Jeugdrekening PKN Vredevorstkerk
 

meer informatie over stichting jarige Job kijk dan eens op http://stichtingjarigejob.nl/

PKN Nederland