Diensten

  1. 07-06 10:00 VK mw. ds. E. Plaisier
  2. 07-06 10:00 WaZ ds. S. de Vries
  3. 14-06 10:00 MK pastor F. van der Louw
  4. 21-06 10:00 VK ds. M. Visser
  5. 21-06 10:00 WaZ pastor L. H. Stuifbergen

Lees meer

Kerkradio

Om een kerkdienst te beluisteren klikt u op de volgende link: directe uitzending vanuit de Vredevorstkerk 

Kerkradio

U bent hier: www.pknbeverwijk.nl - Orgels - Grote Kerk Beverwijk - Orgelconcerten
   
   
 
Orgelconcerten Müller-orgel

 

De 'Orgelcommissie Müllerorgel Beverwijk' organiseert jaarlijks een aantal concerten op het prachtige Müller-orgel in de Grote Kerk. Bekende organisten werken daar aan mee.

De zomerserie gaat ondanks COVID door. 

 

Wilt u een concert bijwonen, dat kan door het aanmelden via het volgende e mail adres: hanskelder@pknbeverwijk.nl.

Duidelijk aangeven of u alleen komt of met meerdere.

Kom niet naar het concert als u ziek bent, hoest en koorts hebt ( Covid voorschrift volgens RIVM)

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Concertagenda voor het jaar 2020

Datum

Organist Aanvang
     
 Vrijdag, 24 juli    Willeke Smits  20.00 uur
 Vrijdag,  7 augustus  Jochem Schuurman  20.00 uur
Vrijdag,  21 augustus  Rien Donkersloot  20.00 uur
 Vrijdag 4 sept ondervoorbehoud  Poolse organist Krzysztof Urbaniak  20.00 uur

Voor de concertagenda van het jaar 2019 klik hier

 Terug naar 
Concertagenda

 


 

Op 24 juli 2020 bespeelt Willeke Smits het orgel, Willeke den Hertog-Smits (1975) studeerde orgel, kerkmuziek, koordirectie en piano.Haar docenten waren: Jos Wielakker (muziekschool Zaltbommel), Kees van Houten, Rocus van den Heuvel, Bernard Winsemius en Reitze Smits (orgel). Finalist Sweelinck Concours 2017. Willeke heeft een bloeiende concertpraktijk waarin een uitdagende programmering centraal staat. Ze concerteert solistisch in binnen- en buitenland, maar begeleidt ook graag koren en solisten.Willeke is sinds augustus 2018 organist van de Hooglandse Kerk in Leiden en begeleidt de kerkdiensten van de Leidse Binnenstadsgemeente. Ze is de vaste bespeler van het monumentale De Swart-Van Hagerbeer-orgel, het romantische Willis-orgel en het 19e eeuwse kabinetorgel.Daarvoor was Willeke 17,5 jaar organist van de Tuindorpkerk in Utrecht en bespeelde daarbij het vroeg 18e eeuwse Ruprecht-orgel. In 2005 nam ze haar eerste solo-cd op, met werken van J.S. Bach, C.Ph.E. Bach en Scarlatti. In 2011 verscheen een cd met orgelwerken van Hendrik Andriessen op het Maarschalkerweerd-orgel van de St-Willibrordkerk in Utrecht. In 2013 verscheen een dubbel-cd met orgelwerken van Johann Gottfried Walther op de orgels van de Ev. Lutherse Kerk (Bätz-orgel) in Den Haag en de Grote Kerk van Dordrecht (Verschueren-orgel). In 2015 is ‘Happiness’ verschenen, een cd waar je vrolijk van wordt, gespeeld op het Ruprecht-orgel van de Tuindorpkerk.

 

 

     Terug naar Concertagenda

 


Op 7 augustus 2020 komt Jochem Schuurman naar Beverwijk, Jochem Schuurman (*1989) kreeg van 1997 tot 2007 orgellessen van Johan G Koers. Vervolgens studeerde hij bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen alwaar hij in juni 2013 cum-laude afstudeerde als master of Music. Daarnaast verbleef Jochem Schuurman een aantal maanden in Berlijn on aan de Universitat der Künste lessen te volgen bij Leo van Doeselaar en Paolo Crivellaro. Hij volgde masterclasses bij Wolgang Zerer, Eric Lebrun, Edoardo Bellotti en Pieter Dirksen. Sinds 2016 wordt Jochem Schuurman gecoacht door zijn oud-docent Johan G. Koers.In december 2013 werd aan Jochem Schuurman het Zilveren Viooltje. Een muziekprijs voor jong talent afkomstig uit het noorden van Nederland uitgereikt. In het jury rapport werd hij geprezen om zijn veelzijdigheid, zijn overtuigende houding en zijn ondernemerschap. In augustus 2015 won behaalde hij de derde prijs op het Internationale orgelconcours in Wuppertal. In 2017 won hij de tweede prijs en de publieksprijs op het internationale Cesar Franck- concours in Haarlem. In september 2018 won hij de tweede prijs op het internationale Buxtehude-orgelconcours in Lübeck en Hamburg. In 2016 en 2019 was hij finalist van het prestigieuze Paul Hofmaier- orgelconcours rond de historische orgels van de stad Innsbruck. Jochem Schuurman is titulair organist van de Martinikerk te Franeker en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Van Dam orgel uit 1842. Verder is Jochem Schuurman actief als artistiek adviseur voor de Stichting Organum Frisicum.

 

Terug naar Concertagenda

 

Op vrijdag 21 augustus 2020 zal Rien Donkersloot zijn concert verzorgen. Rien Donkersloot werd in 1985 geboren te Rotterdam. Zijn eerste orgellessen kreeg hij van Arie van den Berg uit Barendrecht. Vervolgens studeerde hij bij Arjen Leistra. Rien Donkersloot behaalde als amateur reeds 1e , 2e en 3e prijzen op orgelconcoursen. Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium. In juni van 2006 behaalde hij het diploma 1e fase cum laude, hoofdvakdocent was Bas de Vroome. Tevens behaalde hij het diploma kerkmuziek Hij studeerde voor het diploma 2e fase bij Ben van Oosten en Bas de Vroome. In juni 2008 sloot hij deze studie cum laude af. Hij volgde orgelcursussen bij Michel Chapuis, Andres Cea Galan, Harald Vogel, Olivier Latry, Zsigmond Szathmary en Thomas Trotter. In 2003 won hij de 3e prijs op het orgelconcours voor orgelstudenten in Brielle. In 2004 won hij het orgelconcours te Leiden voor conservatorium studenten in de categorie romantiek/20e/21e eeuw. In september van 2005 won hij de 1e prijs op het orgelconcours voor orgelstudenten in Brielle. Rien is organist van de St. Joriskerk in Amersfoort en van de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. Verder heeft hij een uitgebreide lespraktijk en is hij actief als (koor)begeleider. Van zijn spel verschenen vier cd’s, die in de pers zeer positief werden ontvangen.

 

Terug naar Concertagenda 


Op vrijdag 4 september 2020 een extra concert ( onder voorbehoud) door de Poolse organist Krzysztof Urbaniak. Organist en musicoloog, hij studeerde orgel en klavecimbel aan de conservatoria van Warschau en Stuttgart. Hij promoveerde in 2012 aan het conservatorium van Kraków. Momenteel is hij Universitair Hoofddocent aan de conservatoria van Lódz and Kraków. Hij won talrijke prijzen op diverse concoursen, zoals de eerste prijs op het Arp Schnitger Orgel Concours in Bremen (2010), eerste prijs op het Willem Hermans Orgel Concours in Pistoia (2006) en tweede prijs op het Franz Schmidt Orgel Concours in Kitzbühel (2006). Sinds 2013 is hij Artist in Residence aan de Artur Rubinstein Philharmonic Hall in Lódz, met twee historische orgels: een Saksisch Barok- en een Duits Romantisch instrument. Hij is artistiek directeur van het orgelfestival van het historische Andreas Hildebrandt orgel (1719) in Paslek. Ook is hij orgel adviseur aan het Ministerie van Cultuur en Nationaal Erfgoed van Polen en één van de orgel experts van het Baltische Orgel Centrum in Stralsund. 

 

 


 

Terug naar Concertagenda 

 

PKN Nederland