Kerkradio

Of download app kerkdienst gemist voor tablet

Diensten

  1. 09-08 10:00 VK Ds. M. Myburgh, Wijk aan Zee
  2. 16-08 10:00 VK ds. J. van Doorn
  3. 16-08 10:00 WaZ ds. J.M.F. Bellwinkel (Leiden)
  4. 23-08 10:00 VK Pastor F. v.d. Louw, Heemskerk
  5. 23-08 10:00 st. odulphuskerk drs.J de Wildt en drs.M. Lindeman

Lees meer

U bent hier: www.pknbeverwijk.nl - Nieuws

Zomerstop?!?...

Heerlijk het is zomer! Het is gebruikelijk om het kerkenwerk dan even op een lager pitje te zetten. Ik calculeer al 7 jaar in dat ik voor de zomer maar beter redelijk wat overuren moet maken, want in de zomer gebeurt er bijna niets. Jongeren hebben wel wat anders aan hun hoofd dan de kerk en ook de vrijwilligers vinden het wel fijn even een ‘break’ te hebben.

Toch valt me in Heemskerk en Beverwijk iets bijzonders op: de jeugd neemt absoluut geen ‘vrij’ van de kerk! Velen zijn nu op reis door Moldavië en hebben in augustus een hele week Taizé geblokt. Ze lijken geen genoeg van de kerk en van elkaar te krijgen… Ouders gaven al aan dat het het plannen van vakantie wel lastig maakte, maar vinden het prachtig dat hun kinderen hiervoor warm lopen.

De tijd is hectischer, gejaagder en drukker dan ooit en toch kiest men met zo’n reis niet puur voor zichzelf. Petje af voor onze jongeren, maar zeker ook voor die vrijwilligers die een week van hun vakantie besteden aan het optrekken met onze jeugd en ze met een bijzondere ervaring een heleboel bijbrengen!

Jakob Stolk

PKN Nederland