Diensten

  1. 26-09 10:00 VK Ds. O. Sondorp
  2. 26-09 10:00 st. odulphuskerk ds. A. van Nierop
  3. 03-10 10:00 WaZ ds. B. J. Stobbelaar (Driehuis)
  4. 03-10 10:00 VK Ds. A. Hoekstra, Amsterdam
  5. 10-10 10:00 VK Ds. A. van Nierop

Lees meer

Verhalen, podcasts en video's over geloof, hoop en liefde in de Protestantse Kerk

Kerkradio

Of download app kerkdienst gemist voor tablet

U bent hier: www.pknbeverwijk.nl - Nieuws

Van een Iraans gemeentelid: Mijn vlucht uit Iran

Zara Hamidi vertelt haar verhaal.

Ik ben anderhalf jaar geleden naar Nederland gekomen. In Iran leefde ik in een moslimgezin, samen met twee broers en een zus.
Mijn broers en zus waren christen. Ik was ook een jaar lang christen in Iran.

Christen worden is verboden bij de overheid. Dat moet zoveel mogelijk geheim blijven. Wij komen bij elkaar in huiskamers, afwisselend bij de een en daarna bij de ander. Zoveel mogelijk achter gesloten deuren.

De voorganger leert ons uit de Bijbel. Op een gegeven moment heeft de familie van mijn man ontdekt, dat ik christen was geworden. Mijn man is geen christen. Mijn vader waarschuwde mij dat het te gevaarlijk werd voor mij en de kinderen en dat ik weg moest gaan. Hij bracht mij naar het vliegveld en wij namen het vliegtuig naar Griekenland, hier bleven wij 14 dagen onder slechte omstandigheden.

Daar vandaan vlogen wij naar Amsterdam. Vanuit Amsterdam werden wij naar Ter Apel gebracht, hier verbleven wij 3 dagen, daarna gingen wij naar Emmen. In Emmen gingen wij naar de kerk. De mensen waren vriendelijk voor ons, ze hielpen mij bij alles. 

Na 3 maanden gingen wij naar Gilze-Rijen, daar had ik een interview met de AIVD. Zij informeerden naar wat er gebeurd was. Ik vertelde alles naar waarheid. Ze hebben mijn verhaal gecheckt en alles bleek juist te zijn. Toen kregen wij een verblijfsvergunning.

Daarna verhuisden wij naar Eindhoven, hier verbleven wij 3 maanden. Alles was daar goed en lief. De kerkmensen hielpen ons. Ze kwamen ook naar mijn huis. Ik wilde uiteindelijk graag dicht bij Amsterdam wonen en nu wonen we dus in Beverwijk.

Ik heb een goed gevoel in jullie land; ik heb rust en laat de problemen achter mij. Ik doe mijn best zo snel mogelijk de taal te leren.

Vriendelijk groetend,

Zarah Hamidi 

PKN Nederland