Diensten

  1. 01-08 10:00 WaZ ds. A. van Nierop
  2. 01-08 10:00 VK Pastor G. Bijl
  3. 08-08 10:00 VK Ds. B. Appers, Castricum
  4. 15-08 10:00 VK Ds. A. van Nierop
  5. 15-08 10:00 WaZ ds. J.M.F. Bellwinkel (Leiden)

Lees meer

Verhalen, podcasts en video's over geloof, hoop en liefde in de Protestantse Kerk

Kerkradio

Of download app kerkdienst gemist voor tablet

U bent hier: www.pknbeverwijk.nl - Nieuws

UIT DE PASTORIE HEEMSKERKERWEG

Om te beginnen

Alhoewel de eigenlijke viering van Pasen in onze beleving vooral bij de eerste paasdag hoort, loopt liturgisch gezien de viering van Pasen gewoon door. Pasen is te groot om de viering ervan tot één zondag te beperken! Na 1 april tellen we dus gewoon door met een tweede, derde, enz. paaszondag. De liturgische kleur blijft al die tijd dan ook wit. Met de viering van Pinksteren wordt de paastijd pas echt afgesloten. We hebben kortom een feestelijke tijd voor de boeg.

Rondom de diensten

De roostermakers reiken ons voor de paastijd een alternatieve lezingenreeks uit het boek Genesis aan. De reeks begint op de eerste paasdag met de wording van de mens (Genesis 2) en eindigt op eerste pinksterdag met de spreekwoordelijke spraakverwarring bij de toren van Babel (Genesis 11). Het is niet gezegd dat gastvoorgangers deze reeks altijd zullen volgen. Iedere voorganger maakt tenslotte zijn of haar eigen afweging.

Zelf ben ik van plan om op 22 april het opmerkelijke verhaal uit Genesis 6: 1-4 te lezen. De zonen van de goden leggen het aan met de dochters van de mensen wat leidt tot de geboorte van de ‘giganten’ op aarde. Eerder dit jaar was de lezing van dit verhaal op de Bijbelkring in Wijk aan Zee aanleiding voor een boeiend gesprek.

De kerk bij u thuis

Natuurlijk is het fijn als je op zondagmorgen zelf naar de kerk kunt gaan. Er gaat niets boven onze lijfelijke aanwezigheid in de dienst en de gelegenheid om medegemeenteleden te ontmoeten. Tegelijk weten we dat dit niet altijd voor iedereen mogelijk is. Dan is het goed om te weten dat u de dienst ook thuis kunt volgen.
Op de voorpagina van https://www.pknbeverwijk.nl/ vindt u linksboven de knop ‘luisteren naar de diensten’.
Mensen die over een tablet beschikken, kunnen hier eventueel de app ‘kerkdienst gemist’ downloaden. Via de eerder genoemde knop komt u op een pagina waar u kunt kiezen uit de diensten vanuit de Vredevorstkerk en de Dorpskerk van de afgelopen tijd. Op  zondagmorgen kunt u er ook voor kiezen om de dienst van dat moment direct te beluisteren.

Mocht u niet over een computer met internet beschikken dan kunt u een zogenaamd Lukaskastje in bruikleen krijgen. Dit kastje werkt via uw telefoonlijn. De webmaster helpt u graag verder. U kunt hem bereiken via  . Zo blijft u toch met uw kerk verbonden.

Tenslotte

Een hartelijke groet voor u en jullie allemaal.

ds. Arrie van Nierop

 

PKN Nederland