Kerkradio

Of download app kerkdienst gemist voor tablet

Diensten

  1. 16-08 10:00 VK ds. J. van Doorn
  2. 16-08 10:00 WaZ ds. J.M.F. Bellwinkel (Leiden)
  3. 23-08 10:00 VK Pastor F. v.d. Louw, Heemskerk
  4. 23-08 10:00 st. odulphuskerk drs.J de Wildt en drs.M. Lindeman
  5. 30-08 10:00 WaZ ds. S. Schippers (Itens)

Lees meer

U bent hier: www.pknbeverwijk.nl - Nieuws

Programma Grote Kerk

In de maand september beginnen een aantal activiteiten in de Grote Kerk. De kerk is behalve op dinsdag dagelijks open van 16 uur tot 21 uur. Voor achtergrondinformatie www.grotekerkbeverwijk.nl.

De sPreekstoel

Inspiratie uit de samenleving zelf. Dat is de inzet van de serie “sPreekstoel” bijeenkomsten op de donderdagavond. Het hele jaar door zal er iemand op donderdag tussen 8 en 9 op de “sPreekstoel” zitten. Wat beweegt Beverwijkers, waar houden zij zich mee bezig, wat vinden zij belangrijk en wat eigenlijk niet. Over een jaar zullen 52 mensen zich hebben uitgesproken. Op 11 september zal Bert Kisjes de spits afbijten. Op 18 september Tjarko van der Pol die het schilderij Mensdom gemaakt heeft dat in de kerk hangt. Ook de huidige voorzitter van kerkraad Jan Kramer zal in dit najaar op de sPreekstoel zitten. Toegang is vrij. Na afloop is er gelegenheid om bij een drankje na te praten.

Improvisatiekoor

Op woensdag  (19:30) oefent het improvisatiekoor o.l.v. Bas Kisjes. Wie belangstelling heeft om in dit koor te komen zingen is van harte welkom.

Monumentendagen

Op 13 en 14 september zijn de jaarlijkse monumentendagen. De kerk is dan open. en er zijn beiden dagen op de hele uren ‘stilteconcerten’. Met contrabas en zang kunt u dan de stilte van de kerk horen. Als er voldoende begeleiders worden gevonden is de toren dan misschien ook te beklimmen.

Concert Slavka Tyrkasova

Op 21 september komt de mezzosopraan Slávka Tyrkasová naar de grote kerk. Zij is daar een week te gast en zal op allerlei momenten bij het orgel of bij de piano bezig zijn. Op vrijdag 26 september wordt voor haar een concert georganiseerd waarbij zij o.a. door Hans Kelder begeleid wordt bij het zingen van vijf psalmen van Antonin Dvorak.ans Kelder Hans een concert geven in de grote kerk.  Entree vrij, na afloop wordt een vrije bijdrage gevraagd.

Tentoonstelling beeldende kunst

Op 4 oktober 16 uur wordt door wethouder Cecilia van Weel een groeps expositie geopend van beeldende kunstenaars uit Beverwijk. De exposanten hebben daar groepsgewijs aan gewerkt. De tentoonstelling duurt tot het eind van oktober.

PKN Nederland