Diensten

  1. 26-09 10:00 VK Ds. O. Sondorp
  2. 26-09 10:00 st. odulphuskerk ds. A. van Nierop
  3. 03-10 10:00 WaZ ds. B. J. Stobbelaar (Driehuis)
  4. 03-10 10:00 VK Ds. A. Hoekstra, Amsterdam
  5. 10-10 10:00 VK Ds. A. van Nierop

Lees meer

Verhalen, podcasts en video's over geloof, hoop en liefde in de Protestantse Kerk

Kerkradio

Of download app kerkdienst gemist voor tablet

U bent hier: www.pknbeverwijk.nl - Nieuws

Kerstmis.

Direct aansluitend op de laatste zondag van het kerkelijk jaar begint de advent, die uitloopt op de kerstviering. Het lijkt nu nog wel een poosje weg, maar de maand december gaat altijd veel sneller dan alle andere maanden van het jaar.

Dit jaar zal er voor het eerst sinds 25 jaar weer een kerstavonddienst zijn in de Vredevorstkerk. Een kerstavonddienst, geen nachtdienst. Want het koor Songs for You wil graag zingen, maar de dirigent heeft die avond nog meer koren te leiden.

Daarom hebben we besloten om onze kerstdienst op 24 december te laten aanvangen om 19:30 uur. Een goede tijd, voor wie niet helemaal uit het bioritme wil geraken en ook de volgende dag weer fit wil zijn.

We zijn gewend om voor aanvang van de dienst een tijdje kerstliederen te zingen,

maar vanwege de activiteiten van de dirigent doen we dat nu na de dienst. Met een volle kerk zal dat geweldig gaan. Ik verheug me er tenminste alvast op, het koor en de themadienstcommissie met mij. In de komende weken zullen er op de tafel in de ontmoetingsruimte lijsten liggen, waar u uw favoriete kerstlied op in kunt vullen. Die krijgen dan een plaats in het geheel. En als het er teveel worden, dan maken we een selectie. Laat uw keuze dus weten, dan wordt het een samenwerkingsproject van de gemeente. Na al het zingen is er gelegenheid om de kelen te smeren met glühwein.

Er is vast nog meer en er zal ook wel wat lekkers bij te eten zijn, maar dat weet ik op dit moment van schrijven nog niet helemaal.

Zo is er nog iets, waarmee u kunt samenwerken in de voorbereiding. We willen alle aanwezigen een kerstwens meegeven, in de vorm van een kaarsje op een hulstblad. Dat moet natuurlijk wel in elkaar geknutseld worden en omdat we op een volle kerk hopen, moeten het er ook veel zijn. Daarom zullen we op vrijdag 29 november en op vrijdag 6 december met elkaar aan het werk gaan in zaal 4 van de Vredevorstkerk, die is daar bij uitstek voor geschikt. Het zal er vast ook gezellig zijn, en Arjan zal voor het natje en droogje zorgen, nou, dan zit het wel goed.

U ziet, er is feest op komst, dat gaan we samen voorbereiden en vieren.

Tot ziens,

Greet Bijl

PKN Nederland