Kerkradio

Of download app kerkdienst gemist voor tablet

Diensten

  1. 09-08 10:00 VK Ds. M. Myburgh, Wijk aan Zee
  2. 16-08 10:00 VK ds. J. van Doorn
  3. 16-08 10:00 WaZ ds. J.M.F. Bellwinkel (Leiden)
  4. 23-08 10:00 VK Pastor F. v.d. Louw, Heemskerk
  5. 23-08 10:00 st. odulphuskerk drs.J de Wildt en drs.M. Lindeman

Lees meer

U bent hier: www.pknbeverwijk.nl - Nieuws

Het Nieuwe Liedboek

In mijn vakantie heb ik tijd genoeg gehad om het Nieuwe Liedboek uitvoerig door te kijken. Ik heb heel veel liederen geprobeerd te zingen in mijn eentje. Dat viel nog niet mee, dan hoor je jezelf zingen in je uppie, en dat klinkt in mijn geval toch nergens naar. Met een beetje instrumentele ondersteuning gaat het goed, maar zonder dat…

Ik heb ontdekt, dat er mooie nieuwe liederen staan in het liedboek, die op een bekende melodie zijn gezet. Die zijn dus gemakkelijk te zingen. Ook staan er veel liederen in, die een onbekende melodie hebben, maar die absoluut niet moeilijk te zingen zijn. Eén keer voorspelen, en je zingt het zo weg. Er zijn ook liederen, die wel bekend zijn, maar die een andere melodie gekregen hebben, dat kon nog wel eens het lastigste worden. Maar waarom zouden we niet leergierig zijn. En dan zijn er nog de bekende liederen, die wel dezelfde melodie gehouden hebben, maar waarvan de tekst veranderd is. Dat is soms een hele verbetering, maar je moet er wel aan wennen. Met liedboek en beamer, met goede begeleiding en met goede wil komen we een heel eind. Het is mijn voornemen om in overleg met onze organisten en eventueel andere geïnteresseerden met verstand van muziek, op gepaste wijze de nieuwe liederen, waarvan we denken, dat ze heel goed te zingen zijn, in de komende tijd in de zondagse kerkdiensten te gaan gebruiken. Mogelijk moeten we wel eens een lied van te voren oefenen, en ook een lied na de zegen kan een mogelijkheid zijn. Ik beloof wel, dat we telkens genoeg bekende melodieën in de dienst zullen hebben, zodat iedereen toch naar huis gaat met het idee, lekker gezongen te hebben.

Nog een mededeling op dit gebied: op zondag 29 juni zal er geen beamer gebruikt kunnen worden. Neemt u dan een liedboek mee?

Een zusterlijke groet,

 Greet Bijl

PKN Nederland