Diensten

  1. 16-08 10:00 VK ds. J. van Doorn
  2. 16-08 10:00 WaZ ds. J.M.F. Bellwinkel (Leiden)
  3. 23-08 10:00 VK Pastor F. v.d. Louw, Heemskerk
  4. 23-08 10:00 st. odulphuskerk drs.J de Wildt en drs.M. Lindeman
  5. 30-08 10:00 WaZ ds. S. Schippers (Itens)

Lees meer

Kerkradio

Of download app kerkdienst gemist voor tablet

U bent hier: www.pknbeverwijk.nl - Nieuws

Gehoord uit de Kerkenraad: Uit de Grote Kerk

Uit de media heeft u kunnen lezen dat Bert Kisjes zijn eerste bijeenkomst heeft gehouden in de Grote Kerk. Op 7 april is een delegatie van de stichting Grote Kerk met de Stichting BOEI en Bert Kisjes om tafel geweest om een aantal afspraken te maken. Hiervan wil ik hier verslag doen.

Sylvia Pijnenborg werkt bij de stichting BOEI. Deze organisatie zal het komend half jaar onderzoek doen naar de mogelijkheden tot verkoop en/of herbestemming van de Grote kerk. Daartoe zal zij uiteindelijk komen tot twee scenario’s die doorberekend en uitgewerkt worden. Een van die scenario’s wordt het project “Bert Kisjes”.

Bert gaat het komend half jaar diverse activiteiten ontwikkelen in de Grote Kerk te beginnen op 2e paasdag. Deze is inmiddels geweest en daarin is het plan aan de aanwezigen uitgelegd en een begin gemaakt wordt met sponsorwerving. Hij doet dit in de vorm van steunpilaren, kleiner en groter. Voor de sponsoren wordt enkele malen per jaar een activiteit georganiseerd.

Daarnaast noemt Bert de volgende activiteiten:

6 dagen per week de kerk open van 16:00 tot 22:00 uur.

Rondleidingen met koptelefoon

Middag in juni: Ouderen en muziek,

Bijeenkomst n.a.v. de herdenking 25 jaar na de val van de muur.

Afgesproken wordt dat Bert, behalve 2e paasdag, start met zijn activiteiten per 1 juni en dat ze doorlopen tot oktober. Dan moet, met behulp van de Stichting BOEI helder gemaakt kunnen worden of de plannen haalbaar zijn. Er wordt voor 1 juni een gebruikersovereenkomst opgesteld door de stichting Grote kerk (geaccordeerd door de kerkenraad) waarin de spelregels vanuit de kerk richting het project Bert Kisjes geregeld zijn.

Op 16 juni komt dit gezelschap weer bijeen om de voortgang te bespreken.

Namens de stichting Grote Kerk

PKN Nederland