Kerkradio

Of download app kerkdienst gemist voor tablet

Diensten

  1. 16-08 10:00 VK ds. J. van Doorn
  2. 16-08 10:00 WaZ ds. J.M.F. Bellwinkel (Leiden)
  3. 23-08 10:00 VK Pastor F. v.d. Louw, Heemskerk
  4. 23-08 10:00 st. odulphuskerk drs.J de Wildt en drs.M. Lindeman
  5. 30-08 10:00 WaZ ds. S. Schippers (Itens)

Lees meer

U bent hier: www.pknbeverwijk.nl - Nieuws

GEHOORD UIT DE KERKENRAAD: Onze gemeente in het nieuwe jaar

En dan zitten we inmiddels in januari.. En we gaan weer vol goede moed aan de slag maar ik wil enkele zaken uit december 2014 niet onvermeld laten.

Op 21 december heeft Bas Hoogstede zijn ambt als diaken neergelegd. U weet het, hij heeft een leuke baan gevonden in het oosten van het land en zoekt daar een mooi huis, er is daar nog meer ruimte als hier en neemt Mascha mee. Gelukkig vonden we meteen een vervanger. Mariëtte Lubbers neemt de rol van Bas over. We hebben dat gevierd tijdens de gezinsdienst.

Echter er viel nog meer te vieren op die dag. Toen op 22 september 2013 de laatste zondagse eredienst werd gehouden in de Grote Kerk heeft de toenmalige kerkenraad een aantal mensen in het zonnetje willen zetten. Met name Jan Boudesteijn en Heleen Boudesteijn hebben toen van de kerkenraad het vertrouwen  gekregen om dit verder uit te werken. Wel nu, dit heeft erin geresulteerd dat vorig jaar met de sluiting van de GK aan de organisten en aan enkele gemeenteleden, namens de Protestantse Kerk Nederland, een bronzen en ook een zilveren draagspeld is uitgereikt. U herinnert zich dit waarschijnlijk wel.

Nu op 21 december mochten we getuigen zijn van het feit dat Sary van de Kooi en Bert Piëst uit handen van  locoburgemeester Tim de Rudder een Koninklijke Onderscheiding ontvingen. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege hun grote inzet voor de protestantse geloofsgemeenschap in Beverwijk en hun breed maatschappelijke inzet in andere bestuurlijke functies

We zijn als kerk trots dat we ze op deze manier in het licht mogen zetten.

En dan is er, niet te vergeten een kinderkerstspel uitgevoerd onder leiding van Wil Treffers en Arjan van Rijn. Veel kinderen, die we nog niet kenden, hebben op kerstavond de weg naar de Vredevorstkerk gevonden.

En zo zitten we nu zomaar in januari.  In januari is er de actie kerkbalans. Daar is deze keer keihard aan gewerkt. Onze gemeenteleden zullen komende weken op een nieuwe, eigentijdse manier worden benaderen. U zult daar in de Samenklank meer over lezen maar elke doelgroep wordt apart benaderd, jeugd, betrokken, minder betrokken, ouderen, enz. En het mooie is dat we fantastische hulp gekregen hebben van onze collega’s uit Heemskerk.

Toch blijft het januari en ik weet niet hoe u dat vergaat, maar kerstboom en kerststal weg, geen lichtjes meer in de straat. Zeker als het van die koude, natte, winderige en donkere dagen zijn waaraan geen eind lijkt te komen, dan denk ik “was ’t maar vast Pasen”.

Als het nu buiten koud of nat is, op zondag is in de kerk de kachel aan, zingen we wat, ontmoeten we elkaar is het even iets minder januari. Van harte uitgenodigd.

 

Christine ten Hove en Jan Kramer

PKN Nederland