Kerkradio

Of download app kerkdienst gemist voor tablet

Diensten

  1. 09-08 10:00 VK Ds. M. Myburgh, Wijk aan Zee
  2. 16-08 10:00 VK ds. J. van Doorn
  3. 16-08 10:00 WaZ ds. J.M.F. Bellwinkel (Leiden)
  4. 23-08 10:00 VK Pastor F. v.d. Louw, Heemskerk
  5. 23-08 10:00 st. odulphuskerk drs.J de Wildt en drs.M. Lindeman

Lees meer

U bent hier: www.pknbeverwijk.nl - Nieuws

GEHOORD UIT DE KERKENRAAD: Jubileumactiviteiten

Wat een fantastische afsluiting van “50 jaar Vredevorstkerk, 50 jaar geloven in Beverwijk” op 24 januari met de uitvoering “met de bijbel op de bühne”. Theatermaker en verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda hebben met hun voorstelling ons laten lachen, laten zingen en laten genieten van de creativiteit waarmee de bijbel geduid wordt. Tjonge, lachen in de kerk wat is dat toch ongewoon, en wat heerlijk dat dit eens kan.

Daarmee wil ik even stilstaan bij alle activiteiten die door een werkgroep zijn georganiseerd rond 50 jaar vredevorstkerk. Ik denk hierbij aan de startzondag waarbij het feestelijk is ingeluid. Er was een Oudhollandse spelletjesdag, een korenfestival, er was een acordeonistenfestival en een gezamenlijke maaltijd. Verder een loterij en de verkoop van bloembollen die gezamenlijk een bedrag hebben opgeleverd van € 4000,00 wat ten goede is gekomen aan Moldavie en de voedselbank. En tenslotte als afsluiting “met de bijbel op de bühne”.

Een van de doelstelling van deze activiteiten was om de protestantse gemeenschap van Beverwijk met elkaar te verbinden. Een gemeenschap die in het verleden in meerdere kerken en in meerdere geloofsrichtingen verdeeld was. Nee, dat lukt niet eventjes met een paar leuke activiteiten. Of ja, het is een klein steentje wat bijdraagt om elkaar te ontmoeten en elkaar te leren kennen en waarderen. En er is meer nodig om weer een gemeenschap te vormen en daar werken we aan.

Vooral de leden van de werkgroep “50 jaar Vredevorstkerk, 50 jaar geloven in Beverwijk” heel hartelijk bedankt.
Heleen Boudesteijn, Hennie v.d. Berg, Annelies Molenkamp, Marloes Sweeren, Froukje Post en Arjan van Rijn, bedankt voor deze mooie activiteiten.

Christine ten Hove en Jan Kramer

 

PKN Nederland