Diensten

  1. 31-05 10:00 WaZ Slechts kerkradio
  2. 07-06 10:00 VK mw. ds. E. Plaisier
  3. 07-06 10:00 WaZ ds. S. de Vries
  4. 14-06 10:00 MK pastor F. van der Louw
  5. 21-06 10:00 VK ds. M. Visser

Lees meer

Kerkradio

Om een kerkdienst te beluisteren klikt u op de volgende link:
directe uitzending vanuit  Wijk aan Zee
Kerkradio

U bent hier: www.pknbeverwijk.nl - Nieuws

Een terugblik op de Stille Week en een vooruitblik

De Stille Week en Pasen kregen in onze gemeente veel aandacht en vele mensen bezochten de een of andere viering ofwel allemaal. Onlangs werd in het nieuws verteld dat meer dan 3, 2 miljoen mensen naar The Passion hebben gekeken op tv. Rekent men er dan nog bij dat de Mattheuspassion meer dan 100 keer werd uitgevoerd in Nederland dan kan men wel stellen dat het lijden van Christus wel leeft in de Nederlandse samenleving. Op donderdag, vrijdag en zaterdag waren er diverse integere vieringen waarbij in iedere dienst op een eigen manier aan het lijden van Jezus vorm werd gegeven.

Op donderdag beleefden wij met elkaar het Heilig Avondmaal, Op Vrijdag werd de dood van Jezus herdacht door het lijdensverhaal uit het Johannes evangelie te lezen en in de Paasnacht werd het nieuwe licht binnengebracht. Wij zijn dankbaar voor de verschillende sprekers, de muzikanten, de beide organisten voor hun fijne medewerking. Op Witte donderdag keken ongeveer 30 gemeenteleden op een grote projectiescherm in de kerk naar de uitzending van The Passion. Het is steeds weer verrassend hoe het verhaal elke keer weer in een nieuw en actueel jasje gekleed wordt.

In de Paasnacht waren ongeveer 15 jongeren uit Beverwijk Heemskerk onderweg om intens de paasgedachte te voelen. In de ochtend van Paasmorgen beleefde ik samen met hen de zonsopkomst aan het Alkmaarder Meer. Aansluitend eindigden wij met een gezamenlijk ontbijt. Ook hier weer hartelijk dank aan de mensen die deze geweldige tocht hebben georganiseerd en uitgewerkt. Het geheel werd afgesloten met een volle kerkdienst voor jong en oud. Ook deze dienst werd door een groep voorbereid en vorm gegeven waarvoor iedereen hartelijk dank. Wij kunnen op een hele fijne en intense week terugkijken.

De volgende drie weken hebben wij drie verschillende voorgangers. Allemaal zullen zij op een eigen manier proberen om met u samen de tijd tussen Pasen en Pinksteren te vieren. Ik wens u dan ook geïnspireerde en fijne diensten toe.

ds. Stephan Kurtzahn

PKN Nederland