Diensten

  1. 16-08 10:00 VK ds. J. van Doorn
  2. 16-08 10:00 WaZ ds. J.M.F. Bellwinkel (Leiden)
  3. 23-08 10:00 VK Pastor F. v.d. Louw, Heemskerk
  4. 23-08 10:00 st. odulphuskerk drs.J de Wildt en drs.M. Lindeman
  5. 30-08 10:00 WaZ ds. S. Schippers (Itens)

Lees meer

Kerkradio

Of download app kerkdienst gemist voor tablet

U bent hier: www.pknbeverwijk.nl - Nieuws

Dorcas – Voedselactie 2015

Dorcas Voedselactie – Doe en boodschapje extra

Van 1 november tot en met 8 november 2015 wordt voor de twintigste keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Er wordt weer voedsel en geld ingezameld voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. 

Het is onbegrijpelijk dat in een wereld waar zoveel welvaart is, nog steeds miljoenen mensen honger lijden. Het voedsel deelt Dorcas in voedselpakketten uit aan mensen die dit zelf niet kunnen kopen vanwege armoede, leeftijd of ziekte. Het geld besteedt Dorcas voor een deel aan de transportkosten van de voedselpakketten. Verder wordt het geld besteed aan voedselzekerheidsprojecten waarmee mensen in hun eigen levensonderhoud leren voorzien door een opleiding te volgen, een microkrediet aan te vragen of begeleiding te ontvangen op de arbeidsmarkt.

De diaconie ondersteunt deze actie en vraagt u zondag 8 november a.s. enkele boodschappen mee te nemen. Omdat het voedselpakket aan een bepaalde standaard moet voldoen volgt hier een opsomming van de artikelen welke hard nodig zijn:

rijst (kiloverpakking), zonnebloemolie (literfles), suiker (kiloverpakking), macaroni (500 gramsverpakking), tandenborstel, tandenpasta, zakjes droge soep (geen eenkopssoep), biscuitjes, Liga(geen Milkbreak), limonadesiroop in blik, lange kaarsen, groenten in blik (800 gram), (vruchten)thee, witte of bruine bonen in blik (800 gram), jam en Brinta.

Denkt u ook aan Fair Trade producten? Zo steunt u ook de arbeiders in ontwikkelingslanden.

Met het aanbieden van voedselhulp willen wij onze dankbaarheid uitbreiden naar broeders en zusters die het minder hebben dan wijzelf, en daarmee onze verbondenheid met hen en de liefde van God tastbaar maken. U doet toch ook mee?

Kijk voor meer informatie op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=pTWCBuTpGEE

Namens de diaconie,

Gerarda Gentenaar-Stoker

PKN Nederland