Kerkradio

Of download app kerkdienst gemist voor tablet

Verhalen, podcasts en video's over geloof, hoop en liefde in de Protestantse Kerk

Diensten

  1. 26-09 10:00 VK Ds. O. Sondorp
  2. 26-09 10:00 st. odulphuskerk ds. A. van Nierop
  3. 03-10 10:00 WaZ ds. B. J. Stobbelaar (Driehuis)
  4. 03-10 10:00 VK Ds. A. Hoekstra, Amsterdam
  5. 10-10 10:00 VK Ds. A. van Nierop

Lees meer

U bent hier: www.pknbeverwijk.nl - Nieuws

Bij de kerkdiensten

De volgende weken zijn er weer bijzondere diensten te verwachten. Op 24 november vieren wij herdenkingsdienst. Daarin gedenken wij de mensen die het afgelopen jaar van ons zijn heengegaan. Diegenen die het laatste jaar zijn overleden uit onze gemeente worden met namen genoemd en er wordt een kaars voor hen aangestoken. Voorgangster van deze dienst is Greet Bijl.

Op 1 december vieren wij de eerste van vier adventszondagen. Advent is de tijd van bezinning en voorbereiding op de geboorte van Jezus met Kerstmis. In de adventszondagen lezen wij de verhalen van de vier vrouwen van Mattheus. In zijn geslachtsregister, Mattheus 1, noemt de evangelist vier vrouwen die een bijzondere rol spelen in het voorgeslacht van Jezus. De eerste van hen is Tamar. Zij is een niet – joodse vrouw die twee kinderen krijgt van haar eigen schoonvader………Marco Visser zal op die zondag nader uitleg geven.

Op 8 december, de tweede adventszondag, ontmoeten wij de tweede vrouw uit het geslachtsregister, Rachab. Ook zij is niet joods en zij verdiende haar geld als prostituee. Zij wordt niet veroordeeld, doch speelt een belangrijke rol in Gods weg met ons mensen………Ikzelf zal op deze zondag de voorganger zijn.

Inspirerende diensten in een kerkelijk bijzondere tijd, van harte welkom,

ds. Stephan Kurtzahn

PKN Nederland