Kerkradio

Of download app kerkdienst gemist voor tablet

Diensten

  1. 26-09 10:00 VK Ds. O. Sondorp
  2. 26-09 10:00 st. odulphuskerk ds. A. van Nierop
  3. 03-10 10:00 WaZ ds. B. J. Stobbelaar (Driehuis)
  4. 03-10 10:00 VK Ds. A. Hoekstra, Amsterdam
  5. 10-10 10:00 VK Ds. A. van Nierop

Lees meer

Verhalen, podcasts en video's over geloof, hoop en liefde in de Protestantse Kerk

U bent hier: www.pknbeverwijk.nl - Nieuws

Advent in coronatijd

In de adventstijd is de liturgische kleur paars, deze kleur staat symbool voor rouw, boete en ingetogenheid. Een tijd om na te denken, te verwachten en te hopen, hopen op het Licht dat komen gaat in deze wereld.

Vandaag gaat er 1 kaarsje branden alvast een klein beetje licht en warmte......

De krans is een cirkel, geen begin en geen einde, vergelijkbaar met de eeuwigheid, volmaaktheid. De krans is nu nog herfstachtig bruin, bruin de kleur van de aarde en van armoede. En er is ook al een beetje groen zichtbaar, groen de kleur van hoop, groei en toekomst. Binnen in de krans is er nieuw leven..... hoop, verwachting!


 

We zijn verheugd dat de kerkdiensten in elk geval nu nog gewoon doorgang kunnen vinden, maar leuker wordt het niet. Nieuw zijn de volgende maatregelen.

  • In onze zondagse kerkdiensten in Beverwijk en Wijk aan Zee mogen maximaal 30 bezoekers worden toegelaten, waarbij niet worden meegerekend de mensen die de dienst mogelijk maken zoals b.v. de predikant, de organist, de koster.
  • Alle mensen die naar de kerkdienst komen moeten een mondkapje dragen. Alle mensen die in de kerk actief zijn dragen een mondkapje, dus ook de medewerkers. Pas wanneer mensen op hun stoel zitten mag het mondkapje af. Na afloop van de dienst als u opstaat om de kerk te verlaten moet het mondkapje weer op.
  • Tijdens de dienst zullen door de kerkbezoekers geen liederen gezongen worden. De enige die nog een lied mogen zingen zijn de voorganger en eventueel enkele zangers op het liturgisch centrum, mits voldoende afstand kan worden gehouden.
  • Alleen mensen die zich per mail,    voor vrijdagavond 20 uur hebben opgegeven, en dus op de namenlijst bij de deur staan ingeschreven, kunnen de dienst bezoeken. Wanneer zich meer dan 30 mensen melden, komen de nummers 31, 32 etc. automatisch op de lijst voor de dienst van volgende week te staan. Als u niet naar de dienst ‘mag’ komen, omdat u nummer 31, 32 etc. bent, krijgt u daarvan per mail of telefonisch bericht.

We begrijpen dat dit voor ons doen en laten in en om de kerk ingrijpend en vervelend is, volstrekt niet wat we willen, maar het is even niet anders.

PKN Nederland