Jongerenwerker

U bent hier: Home - Jongerenwerker

Jongerenwerker

Ik ben Jakob Stolk, 30 jaar, man van Frouke Fennema en vader van ons heerlijke meisje Lente, die in december twee jaar is geworden. Sinds 1 januari 2014 ben ik jullie JOP jeugdwerker.

Bij deze zal ik me even voorstellen:

Ik ben geboren in België en getogen in Roosendaal (Brabant), daar heb ik het Bourgondische levensgenieten ontdekt. Mijn beide ouders zijn predikant, waarschijnlijk heb ik daar het zoeken naar zin en het niet schuwen van een podium van meegekregen. Zodra ik ging studeren - eerst een jaar PABO, toen een diaconaal jaar bij Bartimeushage (op een school voor blinde en verstandelijk gehandicapte kinderen), toen weer een jaar PABO en uiteindelijk Culturele Maatschappelijke Vorming - dook ik meteen in een ingewikkelde zoektocht naar wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan. Met als uitkomst: ik ben iemand die goed kan motiveren en enthousiasmeren, ik heb een grote passie voor het werken met jongeren en bruis van de creatieve ideeën.

Na mijn studie ging ik dan ook aan het werk als sociaal cultureel jongerenwerker. Bij de welzijnsorganisatie miste ik echter een stukje vrijheid en ruimte om aan de slag te kunnen gaan met de prachtige ideeën die jongeren zelf aandroegen. Toen men mij vanuit mijn eigen kerk in Lelystad benaderde of ik er geen oren naar had om JOP jeugdwerker te worden voor hen, zag ik daar wel de ruimte die ik bij de welzijnsorganisatie mistte. Zo werd ik bijna zes jaar geleden JOP jeugdwerker, ik kreeg van JOP ook de mogelijkheid om landelijk trainingen te verzorgen, evenementen te organiseren en aan projecten te werken. Na drie jaar lokaal werk in Lelystad, ging ik aan de slag als lokaal werker in Emmeloord. In Lelystad werkte ik echt met jeugd en liet ik hen hun eigen jeugdwerk opzetten, in Emmeloord was ik meer de vrijwilligersbegeleider en bleef ik wat meer achter de schermen. In Beverwijk en Heemskerk zal ik een combinatie van beide taken gaan vervullen.

Tot slot: hoe meer ik van jullie hoor, zie en lees, hoe beter mijn beeld wordt en hoe beter ik mijn werk kan doen. Laat me daarom vooral weten wie je bent, wat je doet in het jeugdwerk, waar je behoefte aan hebt, waar je vragen over hebt, het kan ook zijn dat je meer van mij wil weten, schroom dan vooral niet me te mailen, whatsappen, facebooken, twitteren, sms’en, bellen, enzovoorts…

@jakobstolk

j.stolk@jop.nl

06-15149274

PKN Nederland