Diensten

  1. 31-10 10:00 WaZ mevr. ds. A Hoekstra (Amsterdam)
  2. 31-10 10:00 VK Pastor G. Bijl
  3. 03-11 14:30 VK Ds. A. van Nierop
  4. 07-11 10:00 WaZ ds. K. Bras (Haarlem)
  5. 07-11 10:00 VK Ds. A. van Nierop

Lees meer

U bent hier: Home - Vertel me jouw verhaal…. - Mijn verhaal - Hieke Stuurwold

Een interview met ... Hieke Stuurwold

 

Waarom ga je naar de kerk?

Dat heb ik elke week wel nodig, om dat uurtje met God bezig te zijn. Het dagelijks leven is zo druk dat je daar vaak niet aan toekomt. Rond etenstijd nemen we daar wel tijd voor, dat is dan binnen het gezin. Maar zondags is dat samen met de gemeente. Die gemeenschap is voor ons waardevol.

 

Dus niet enkel uit gewoonte?

Nee, het is een bewuste keuze. Maar ik vind het wel een goede gewoonte! Ook voor onze kinderen die nog klein zijn, maar wel meegaan en zo die gewoonte aanleren.
Als we bij onze ouders elders in het land te gast zijn, gaan we ook mee naar de kerk en zien daar soms weer andere vormen in de dienst, die ons ook aanspreken. We maakten daar bijvoorbeeld mee, dat de kleintjes uit de crèche in de kerk kwamen om de slotzegen mee te maken. Dat vonden we mooi. Nu is dat in de Vredevorstkerk ook ingevoerd. We hebben in de Achterhoek ook oecumenische diensten meegemaakt, dus ook samen met Rooms Katholieken. Ik moet erbij zeggen, dat dat in een nieuwbouwwijk was. Daar wordt vaak van de nood een deugd gemaakt! In Friesland daarentegen is het juist nog wat traditioneler.

 

Vind je ook wat je zoekt in een kerkdienst?

Niet altijd. De ene keer spreekt een preek je meer aan dan de andere, maar het samenzijn is ook al belangrijk. Ik hoor graag een goeie preek, maar ook andere punten hebben waarde, zoals samen zingen en bidden. Ook het koffiedrinken na de dienst is een vorm van samen gemeente zijn.

 

Conclusie?
Onze kinderen gaan naar de crèche en dat vinden ze leuk. Maar ze zijn er vaak de enigen. Wat wij jammer vinden is dat er zo weinig jonge mensen zijn. Bij de scholendienst zat het vol jonge gezinnen en wij dachten daarbij: kwamen die maar vaker!

PKN Nederland