Diensten

  1. 19-01 10:00 VK Pastor F. v.d. Louw
  2. 19-01 10:00 WaZ ds. A. van Nierop
  3. 26-01 10:00 VK Ds. A. van Nierop
  4. 02-02 10:00 WaZ ds. K. Bras (Haarlem)
  5. 02-02 10:00 VK Ds. Appers, Castricum

Lees meer

Betaalrekening

Voor de actie Kerkbalans graag uw (automatische) overboekingen doen via rekening 

  NL45 ABNA 0469015314

Voor meer informatie kunt u terecht bij betaalrekening@pknbeverwijk.nl

BASICS

 

In september 2014 hebben wij alle kinderen uit de groepen 7&8 aangeschreven die staan ingeschreven in Beverwijk en Heemskerk.Met ong. 10 kinderen draaien wij nu de Basics.

Op 24 september zijn wij het seizoen begonnen met een avond met nieuwe kinderen en kinderen die vorig seizoen er ook al bij waren. Op deze avond mochten de ouders erbij blijven!Daarna hebben we nog 3 woensdagen gedraaid en daarna 4 maandagen, zodat alle kinderen die graag naar de Basics komen, ook kunnen komen.Langzamerhand zijn er nog er nog een paar kinderen bij gekomen, van harte welkom!

 Wij werken met het materiaal van JOP, Way to Go, Meet and Greet. We behandelen een bijbels figuur, bv. Amos, Elia, Bartimeus en Maria. Daarbij lezen we uiteraard het bijpassende bijbelverhaal en werken het thema verder uit met gesprek, gebed, spel en creatieve werkvormen.  We zijn ong. 2 weken bezig met 1 bijbels persoon.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat we als groep het fijn met elkaar hebben, dus daar is ook aandacht voor. Tussendoor was er op vrijdag 7 november het landelijke, interactieve spel Sirkelslag. Dit jaar hebben we met 2 teams mee gedaan in de Vredevorstkerk.Landelijk deden er bijna 3000 kinderen mee! Met 13 kinderen waren wij ook goed vertegenwoordigd.

Het thema was dit jaar ‘De wereld te winnen’.

Beide teams deden 5 activiteiten, zoals Land van water scheiden (de waterflessen vlogen BUITEN flink de lucht in!), Dierenquiz, Vuilnisestafette (actief vuilnis naar de juiste plek brengen), Bescherming (creatief iets maken wat bescherming biedt, zoals de ark) en het spel de Regenboog (recyclen, milieustraat, energie besparen) waarbij je met de verdiende materialen een regenboog kon maken.

 

De kinderen waren heerlijk enthousiast en werden tussendoor getracteerd op wat lekkers.Voor de jury waren er 2 tieners beschikbaar, mede voor hun maatschappelijke stage. Binnenkort komen we als leiding weer bij elkaar om de plannen voor de helft van dit seizoen te gaan maken.

Wilt u meer weten? Neem rustig contact met één van ons op.

Groeten, het Basics-team;

Ida Hoving ( )

Ralf Timmer ( )

Froukje Post ( )

Corine Rennen ( )

 

 

PKN Nederland